Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (Ε.Δ.κ.Β.) είναι αστική μη-κερδοσκοπική εταιρία (αρ. Πρωτοδικείου: 448520/2006), και ιδρύθηκε 31/10/2006.

Στόχος του οργανισμού είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας κατά των γυναικών και η ολιστική στήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία και σεξουαλική βία.

Ειδικότερα, σκοπός του Ε.Δ.κ.Β. είναι ο σχεδιασμός, υλοποίηση και αξιολόγηση ερευνητικών, εκπαιδευτικών και ενημερωτικών δράσεων καθώς και δράσεων για την προαγωγή της ισότητας των φύλων/καταπολέμησης των στερεοτύπων των φύλων και την ψυχοκοινωνική στήριξη και αρωγή θυμάτων με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση της Βίας κατά Γυναικών και Κοριτσιών, με έμφαση στην Ενδοοικογενειακή Βία και στην σεξουαλική βία.

Σημείωμα από τα ιδρυτικά μέλη

Πριν από 15 χρόνια, ξεκινήσαμε να κάνουμε πραγματικότητα ένα όραμα: την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών. Ο δρόμος δύσκολος… κατά πολύ ευκολότερος όμως από το γολγοθά που ζει  κάθε μέρα κάθε γυναίκα που κακοποιείται. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε η πορεία από το αδιέξοδο (που ζει κάθε κακοποιημένη γυναίκα, το οποίο μάλιστα είναι κατά πολύ πιο έντονο στην παρούσα συγκυρία της πανδημίας) προς την έξοδο να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη και ανεμπόδιστη. Γυναίκες που με μεγαλείο ψυχής συνεχίζουν τον καθημερινό αγώνα παρά τα εμπόδια που συναντούν καθημερινά στην πορεία τους, από την κοινωνία, την πολιτεία, την οικογένεια και τον περίγυρό τους, που συχνά στέκονται εχθρικά απέναντί τους.

Για αυτές τις γυναίκες συνεχίζουμε με το ίδιο μεράκι και το ίδιο όραμα με το οποίο ξεκινήσαμε πριν 15 χρόνια.

Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (E.Δ.κ.Β), Αθήνα

Τηλ.: 210-92.25.491

E-Mail: info@antiviolence-net.eu

W: www.antiviolence-net.eu I menowmetoo.gr

Facebook I Linkedin I Instagram I Youtube I Twitter