Αγόρι, 4 ετών….

Ο γιος μου πριν λίγα χρόνια κακοποιήθηκε σεξουαλικά στον παιδικό σταθμό σε ηλικία 4 ετών. Προβληματισμένη από την περίεργη συμπεριφορά του τον είχα ρωτήσει ποιος τον καθαρίζει εκεί στην τουαλέτα. Συνοπτικά είπε τα εξής:

‘Μερικές φορές πηγαίνω στων αγοριών και άλλες στων κοριτσιών. Φωνάζω έκανα έκανα, αλλά οι δασκάλες είναι μακριά. Με καθαρίζουν οι κυνηγοί. Μερικές φορές ένας είναι γυμνός. Οι κυνηγοί λένε να κρατήσω μυστικό από τις μαμάδες γιατί θα με πάνε φυλακή. Ένας λέει ότι έχει ένα δωράκι για μένα και για την µαµά. Τον λένε ο κύριος Τίποτας. Στον παιδικό υπάρχει κάποιος  που λέει ότι είναι φίλος του μπαμπά και της μαμάς αλλά λέει ψέματα και είναι κακός. Του πειράζω τον ποπό με κάτι ειδικό. Ένα εργαλείο. Ο παππούς μου δίνει μια τανάλια και ζουλάω πολύ τον ποπό του κακού μέχρι να σπάσει… Ντύνεται κλόουν ή κουκλόσπιτο για να μην καταλαβαίνουμε ποιος είναι. Έχει πορτοκαλί μαλλιά. Δουλεύει στον παιδικό και δουλειά του είναι να κολλάει πράματα.’

Δεν τον ξαναπήγα στο σταθμό. Από άνθρωπο που σχετιζόταν με το χώρο, έμαθα ότι υπήρχε και άλλο παιδί με ανάλογη εμπειρία.

Οι περιγραφές του σκιαγραφούν σεξουαλικές σκηνές που δεν θα μπορούσε να φτιάξει ένα 4χρονο στη φαντασία του. Φαίνεται επίσης ότι ήταν μάρτυρες ή συμμετείχαν και άλλα παιδιά. Αυτός που με βάση τις περιγραφές ευθύνεται, δουλεύει από όσο γνωρίζω ακόμα εκεί. 

Ενδεικτικά, το παιδί έχει πει:

‘Ο μάγειρας μου χαϊδεύει τα μαλλιά και τη μέση και λέει ότι η μαμά κάνει αταξίες’.

‘Φοράω φούστα και κολιέ, ρίχνω το νερό µου µέσα στον ποπό και µετά µπαίνει η πρίζα στον ποπό’.

‘Mαµά µπήκε µέσα στον ποπό µου µία πρίζα. Ήρθε ένας κακός και έβαλε στον ποπό µου µια φλόγα.’

‘Ο κακός που με πειράζει λέει να μην πω το μυστικό γιατί θα με χτυπάς. Θα πάω φυλακή’

Κάτι παιδάκια ‘σηκώνουνε το βρακί μου και βλέπουνε τον ποπό μου. Μου κατεβάσανε το βρακί μου σε ένα δωμάτιο και μετά μου τσιμπήσανε τον ποπό μου και μετά το βάλανε στο στόμα.’ Είπε ότι αυτό έγινε πολλές φορές.

Πείραζε με ένα παιχνιδάκι τα γεννητικά του όργανα και όταν τον σταμάτησα είπε ‘Ήρθε κάποιος και μου έβαλε το πιπί στον ποπό μου’.

Ένα βράδυ θυμωμένος με τον εαυτό του είπε ‘εμένα…μου αρέσουν τα σκατά. Να τα ρίχνω επάνω στα µαλλιά. Και να τα πετάω στα µάτια. Και στο στόµα. Και στα µπούτια… Λέω τον κακό απ’ το θυµό µου ‘σκατάκιε’… Μου έβαλε σκατά στο στόµα… Αυτός κάνει άσχηµα πράγµατα και βγάζει τα µάτια του αλλουνού…. Μαμά πες στον κακό που λέει ‘Θες να φας σκατά;’ και ‘Θες να φας μπριζόλα;’ να μην ξαναμπεί μέσα στο στόμα του παιδιού σου.’  Συχνά μίλαγε για τον εαυτό του λέγοντας ότι είναι ‘κώλος’ και ‘σκατάκι’.

Είχε κάποια βράδια την αίσθηση ότι κάποιος του ζουλάει τον ποπό. Ένα βράδυ έλεγε με μεγάλη αγωνία: ‘… μου σηκώνει τα ρούχα. Τις μπλούζες και τα βρακιά. Και ζουλάει το βρακί για να μπει μέσα στον ποπό. Συνέχεια με ενοχλεί. Για να μην μπορώ να κάτσω άνετα.’’ Λίγο αργότερα είπε ‘‘Και τώρα όλοι μου τραβάνε το βρακί μου. Διώξτους από πάνω μου…. Ήρθαν επάνω μου, στο κεφάλι, στο σώμα μου, στο βρακί… Μου γαργαλάνε το πιπί… Και μου ζουλάνε το λαιμό…Ένας που είπε ψέμματα ήταν ο πρώτος που με γαργάλησε στον ποπό και μου τράβαγε τη μπλούζα.’

Είπε για ένα κραγιόν που είναι για αγόρια και κορίτσια, που δεν βάφει και το βάζουμε στον ποπό. Και ότι μια συμμαθήτριά του είπε ότι το βράδυ το παίρνει και πάει και πειράζει τον ποπό του μπαμπά της στο κρεβάτι.